BOEK: “De complete gids voor de perfecte mix”

Auteurs: Frédéric Du Bois & Isabel Boons ( € 24,99 – Bekijk in de webshop )

Dit is de meeste complete gids over gin-tonic en tevens één van de hotste van het moment. Dit oorspronkelijk Nederlandstalige boek werd zo een succes, dat het inmiddels ook al verschenen is in het Engels. Van de eerste editie gingen al meer dan 20 000 stuks over de toonbank. In deze 496 pagina’s tellende klepper, nemen ginexpert Frédéric Du Bois en culinair journaliste Isabel Boons je mee op een uitgebreide reis doorheen de verfijnde wereld van de gin-tonic.

beste boek gin tonic

Inhoud van dit Gin-Tonic boek

Deze gids is zo interessant, omdat je er werkelijk alles in terug vindt. Het boek opent met een uitgebreide geschiedenis van zowel gin als tonic.

Vervolgens volgt er een uitgebreide beschrijving van de verschillende categorieën tonic. Dit wordt vervolgd door een nog grotere bespreking van de verschillende soorten gin. Eerst volgens de klassieke indeling, daarna volgens de indeling van het smakenkruis. Hierbij is er zelfs een aparte tussencategorie “ The Belgians”, met een specifieke bespreking van Belgische gins.

Dan volgt er een deel over het praktische deel. Hoe maak je een perfecte mix van gin en tonic? Hoe doe je het vooral niet? Wat haal je uit het gin-tonic smakenkruis? En hoe dien je die cocktail dan wel op? Op al deze vragen krijg je in dit deel ,wederom, het uitgebreide antwoord. En alsof dat nog niet genoeg is, doen ze ook nog een flink aantal suggesties over food combinaties. Aansluitend is er een hoofdstuk over de 12 beste gin-tonic bars in Europa.

Eindigen doen ze met een heuse “gincylopedie”: een compacte overzichtslijst van de verschillende gins telkens aangevuld met info over land van oorsprong, alcoholpercentage, distillerij en de (gekende) botanicals.

Als dit boek u niet kan overtuigen, dan weten wij het ook niet meer. Ideaal als verjaardagscadeau of kerstgeschenk. Koop dit boek in de webshop.

 

Leuke weetjes over dit boek

  • Dit boek ging al minstens 20 000 keer over de toonbank.
  • Er worden meer dan 400 gins en 90 tonics in detail besproken.
  • Frédéric Du Bois is niet alleen auteur, maar ook eigenaar van Miraflor, marktleider in de distributie van gins in België.
  • Het is ook beschikbaar als e-book.
  • Er zit een leuk uitneembare kaartje in met een overzicht van het gin-tonic smakenkruis.

 

 

beste-gids-gin-tonicTechnische informatie

Auteurs: Frédéric Du Bois, Isabel Boons
ISBN13: 9789401424806
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 496
Formaat: 14cm x 20cm
Bindwijze: Hardcover
Uitgeverij: Lannoo

 

 

De complete gids voor de perfecte mix online kopen

Dit boek is het ideale verjaardags- of kerstgeschenk voor een ginliefhebber. De kostprijs van een boek met harde kaft bedraagt € 24,99 (gratis verzending). Het E-book is verkrijgbaar voor € 17,99.
Ga naar de webshop.